
Lody tajskie cieszą się wielką popularnością w mobilnej lodziarni, która parkuje na ulicy Paderewskiego na przeciwko kościoła. Podobno można spróbować swoich sił i przygotować je również samemu. Nie wydaje się to zbyt skomplikowane więc warto eksperymentować. Oto przepis.„Uprzednio przygotowaną mieszankę mleczną (składającą się z mleka, cukru i śmietanki) najpierw wylewa się na metalową płytę, której temperatura sięga nawet -20°C. Następnie dodaje się składniki, takie jak czekolada czy owoce. Całość należy mocno ubić i posiekać przy pomocy specjalnych, wyprofilowanych szpachelek. Uzyskaną masę rozciera się na płycie, po czym zwija w kilka rulonów. Tak przygotowane lody tajskie wkłada się do miseczek, by w dalszej kolejności przyozdobić je słodkimi dodatkami”.(cyt. http://www.braciakoral.pl/blog/lody-tajskie)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie